Our LOVE Letter

سمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ


Di sini jari-jemari ku menari mengikut alunan rentak dan irama yang lahirnya dari hati. Mendendangkan secebis lagu kehidupan yang penuh tawa dan sendu. Maafkan jika rentak tari islamiku tempang atau mungkin irama iman yang didendangkan sedikit sumbang, lantaran asyik dan leka dibawa arus khayalan seorang 'anak kecil' yang sekian lama bertapak dalam diri. Izinkan diri ini untuk menumpang dipinggir pantai ilmu dengan berbekalkan segala semangat, teguran, nasihat dan idea bernas kalian. Terima kasih atas masa dan waktu yang kalian peruntukkan untuk 'ziarah' ke 'kanvas' maya ini.






Tuesday, November 3, 2009

bro n me..~

I'm with him...

aritu mlm khamis...haha i had been brainwash by my bro. he was give me some advices and tips about the exam SPM for her lovely sis. It was me..her lovely sis .haha. I was really glad to chat with him on that night because it was very a long time ago, i haven't chat with him. Moreover, he was very close with me.

hmm a little secret about him...

- he was very cool,good looking,happy go lucky, nice, funny ,caring, easy going and always disturb me all the time.
lebih2 lg pipi aku,selalu je kena cubit. Teringat masa kecik2 dulu..rambut selalu ikat tocang dua,lepastu dia suka je main tocang aku ..dia tarik laa.dia tarik dua tocang aku macam pemegang motor. Pastu mula la buat bunyi...broom..broom. haha aku yg jadi mangsa. Dulu selalu je aku marah dan pura2 merajuk. Kelakar je bila fikir balik. Skrg ni pipiku ni jarang sudah dicubit since he went to futher her study at JORDAN. kalu dulu dia selalu cubit macam rasa sakit jugak ~tp mmg sakit pon~tp lama2 kena cubit dah rasa kebal je. Tapi hari tu bila kawan cubit tetiba pipi berasa mudah sakit..tak kebal mcm dulu. Rupa-rupanya..dah tak dicubit begitu lama. ~rindu pula utk dicubit oleh abng ku~

-he always give me a secret about him. we always share together.
masa sek ren dulu..aku mmg rapat gila ngan dia.Mlm2 selalu teman dia tgk bola and formula one.SWEET KAN!!~sampai aku pon minat gile dulu, kalu dulu kami sama2 minat pasukan MAchester United and kalu F1 kereta mclaren..pastu anti gile dgn Ferrari..lebih2 lagi si Miechal Sumycher. Kalu adik dia x derla benci sgt.Mlm2 bertempik geram dan suka.Kalu dulu abg aku minat gila Mika hakinenn dan aku minat kimi raikkonen(ntah salah eja sume).Dulu 2 org tuh bawa kereta McLaren la tu.

kalu dulu dia ramai peminat time tu dia darjah 6 aku darjah 3.Ada je kakak nak baik2 ngan aku. Bagi aku hadiahla and mcm2. Pastu abg aku selalu la pesan x pyh dilayan je. kalu nak bg hadiah amik jerla.haha.ntah aku pun layan je tgk sejauh mana diorg ni .. kalu aku haha xde peminat tau!!hahaha..aku kan otai gile.kakaka.Dulu selalu je gaduh ngn laki yg suka cari pasal ngan aku..pernah buat laki nangis. sebab aku sepak dia x silap.Tu kalu org kacau aku x berani.hahaha.Dulu mmg terkenal gak dengan brutal,ganas,sombong,kelakar.haha..tp skrg??hmm dah berubah kot.Ramai jgk org terkejut kalu aku ckp dulu aku brutal. pernah sepak anak org..haha.Agaknya rapat ngan abg sampai jadi ganas skit.

- he was very excellent
Lps dia abis sek ren dia masuk tahfiz al-quran kat pulau condong,kelate. time tu la aku keseorgan...sbb kakak n abg sume dok asrama. adik pula kecik agi. tp selalu jengok kat asrama dia kalu hari minggu. alham dia dh abis 30 juz masa dia f.3. Dia mmg excellent la dlm pelajaran.Kepala matematik lebih2 lg.SPM he got 11a 1b.~jeloz aku~

-dia kaki bola..
mmg gile bola. Lain dgn abg aku sorg lagi.Along aku suka bola tampar.tiap hari gi asrama dia mesti jumpa dia kat padang main bola. aku selalu gak gi panggil dia kat padang. Bahaya gila panggil dia time tuh..yela skul sume laki..sume terbehenti main..tgk ada budak sesat kat situ,haha selamat cpt je abg aku nampak aku.

Lastly he is very lazy when doing house work..haha. For example washing dishes,sweeping floor, lipat baju or anything else. Selalu aku kena buli. kena basuh pingganla. Nak letak nasi pon suruh aku buat..ceh manja betoLL. But now?? maybe bila dia dok jordan tu dah pandai agaknya.~ye ke?~ Wait and see. thn depan dia balik.kakak..234


Dah...off about him.smbg tentang he gave me many advices about akaun, bat and subjek2 yg aku lemah la.dia bg ar cara2 nak jawab.Dulu dia kata ar..dia berlagak ngan aku ...cmni ar dia ckp..

"ele SPM kacang je..abang lepas raya baru bukak buku form 4 n form 5. 2 minggu je abiskan baca sume."

ceh berlagak ar tu.Mentang al-hafiz.mmg la kpla cpat pick up je. Tidak dinafikan kepala laki lebih cerdas dari perempuan.Tp tgk org la~Dah la kepala matematik..selalu je dpt 99 0r 100.tu math mod. akaun n addmath pon boleh tahanlaa. Cuma Spm, bi dia je b3.yg lain dia a. subjek sama je mcm aku cuma dia tmbah tasawur.

Dia pon nasihat aku suruh abiskan baca sume topik..then buat latihan sebenar..analysis soalan spot. Buat latihan setiap topik yg lemah. Dari skrg kena start baca.Mcm2. aku pon sematkan dlm kepala otak aku. Tetiba smgt naik pula.Insya allah akan ku lakukan setiap yg diajarnya. lastly dia ckp gk byk bergantung ngan ALLAH itu lebih penting.
Insya ALLAH. I want got all A's. Aku nk pastikan subjek yg dah a perlu dpt a1 and subjek yg b tu sekurg2 nya a2 atau a-.Subjek yg trial spm dpt b dan agak lemah + malas baca ..SEJ,EKONOMI,PSI n BAT.Tp yg aku risau gak tuh.Akaun skrg ni pun aku risau..lebih2 lg SOALAN LCCI. Mmg skunk ni aku kna bykkan latihan yg tu.Yg lain kena ingat je format dia insya allah bleh score.


Kpd rakan2 seperjuangan..insya allah masih ada waktu utk kita usaha lebih dlm masa 15 hari lg ni. tidak ada keberangkalian mengatakan kita tidak boleh. Aku ni pon..asyik pasang surut je.kdg2 malas kdg2 rajin tapi selalu je mals..study pon ikut mood. Ya allah bantulah hambamu dan rakan2 ku.Berikanlah kejayaan ke atas kami. Rajin kan aku. Ikut pesanan umi, abah, kak da, along and abang. Diorg boleh..WHY ME CANNOT??? I dont want to regret my mom and father.Harapanku ini jelah hadiah yg terbaik utk ku berikan kepada umi n abah. Kejayaan ku di dunia dan akhirat serta jadi anak yg solehah. AMEEN.

SPM 11 A

++ Naleng wehh..(bimbang) SPm...Spm~Sorry English Hancuss..++

I'm Sorry,abang. Saje bukak hikayat lama. Sorry kalu terkecik hati.whatever.. Actually... I MISS HIM. i really hope, he will be at home when i face with SPM. He is many experiences or tips in express reading..or anything else.


2 comments:

.: hunny :. said...

0oh samah~
lam0 xkelis..
y0 dk j0rdan ngaji gap0?

Dr Prodigy said...

wah...a very long post.. exam2 pon smpat mnulih panjang2 ek...rajin tul.
em...tula nasib kt kalu ade abg ckit pnye feymes, jah. kuikui. (ade org prasan nnt)
juz remember one thing!.. although usamah, along n kakda were not there with u while u facing ur battle,but... our du'a will always following u. may u pass SPM with flying colours...
Allah pandang usaha bukannye natijah... and ... Allah knows the best!